Güncel

Hapishanelerde tecrite karşı açlık grevi eylemi sürüyor

Ağırlaştırılmış tecride ve hapishanelerinde artan hak ihlallerine karşı tutsakların başlattığı açlık grevi eylemini 28’inci grup devraldı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde 22 yıldır ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması ve hapishanelerinde  artan hak ihlallerinin son bulması talebiyle PKK ve PAJK’lı tutsakların 27 Kasım 2020’de başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 136’ncı gününe girdi.
Açlık grevi eylemini bugün 28’inci grup devraldı.
Öte yandan dün “Faşizme karşı örgütleniyoruz” şiarıyla gerçekleştirdikleri temaslar kapsamında Adana’da bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, halk buluşmasında tecride dikkat çekti.
Saliha, “Saldırılar, tecritle başlatılıyor.
İttifakımızı ve birliğimizi kurarak, bu tercide karşı çıkmalıyız. Sayın Öcalan özgür olmadan Kürt halkı da Ortadoğu halkları da özgür olmaz” vurgusu yaptı. Tecridin kaldırılması talebiyle hapishanelerde sürdürülen açlık grevlerine dikkat çeken Saliha, “Toplum olarak bu yükü cezaevlerindekilerin omuzlarına bırakmamalıyız. Demokratik tepkilerimizi her yerde dile getirelim” şeklinde konuştu.
Van’da gerçekleştirilen kadın yürüyüşünün ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, tutsakların talepleri karşılanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu